8. júla 2014

Banská Štiavnica a jej kultúrny život: Inšpirácia pre Kremnicu?


Banská Štiavnica, ktorá je často porovnávaná s Kremnicou, svojim obyvateľom ako aj turistom ponúka širokú ponuku možností pre kultúrno-spoločenské vyžitie v podobe regionálne i celoslovensky významných podujatí. Klubová hudba je súčasťou ponuky cestovného ruchu Banskej Štiavnice a má svojich skalných priaznivcov.

 
 
„Myslíme si, že sa dá mnoho učiť od Banskej Štiavnice, a to v zmysle prispôsobenia kultúrnej ponuky v meste na základe súčasného záujmu, či už domácich alebo turistov. Tradičné podujatia organizované v Kremnici v priebehu roka majú množstvo svojich stálych návštevníkov, no ako v každom meste, aj tu je stále priestor pre zlepšovanie. Mali by sme viac počúvať domácich i turistov a prepojiť ich potreby do atraktívnejšej turistickej ponuky, ktorá by mohla byť obohacujúca pre mesto, miestnych obyvateľov i podnikateľov," povedala Slavka Karásková, koordinátorka Fóra.

Fórum Kremnicko od začiatku svojej činnosti podporuje hudobné podujatia s cieľom obohatiť kultúrnu scénu v Kremnici.„Vítame ďalšie nápady na miniprojekty, ktoré oblasť cestovného ruchu v Kremnici rozšíria a doplnia tak súčasnú ponuku mesta,“ dodala Karásková.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára