10. marca 2014

Čo je najdôležitejšie pri vytváraní všetkých projektov? Sú to partnerstvá a dialóg?



Mnohí si myslia, že z vecí ako dôvera, peniaze, dobré rozhodnutia, úlohy, projekty a zdravé vzťahy, práve dôvera, dobré rozhodnutia a zdravé vzťahy sú tie najdôležitejšie. Bez nich by sa veci robili veľmi ťažko alebo vôbec.

Projekty založené na partnerstve zapájajúce jednotlivcov, rodiny, susedov, priateľov, novo-nájdených známych, podnikateľov, miestne úrady a ostatných, spoločne pracujúcich pre ich vlastný úžitok a úžitok spoločnosti a životného prostredia, v ktorom žijú a pracujú, prinášajú zásadnú otázku: Potrebujeme dôveru a dialóg pre dobrú spoluprácu a dosiahnutie výsledkov, ktoré budú prínosom pre všetkých?

Mnoho ľudí sa vyjadrilo, že tento rok ponúkol „zimu bez snehu, kde čakáme na zázrak, ktorý naplní reštaurácie, hotely a múzeá”. O tom je aj článok “Reštaurácie v Kremnici už strácajú nádej” publikovaný na regionálnom spravodajskom portáli Žiar 24 dňa 28. januára 2014.



Môžeme zlepšiť miestny dialóg o tom, ako zmierňovať dopady na miestnu ekonomiku, ktorá je spojená s cestovným ruchom? Je potrebné posilniť plánovanie, preto aby sa dosiahlo zlepšenie investícií v cestovnom ruchu?

Ďalší miestny príklad, Big Air ukázal že vďaka dialógu sa riešenia dajú nájsť. Partnerstvo medzi dynamickým tímom a miestnym zastupiteľstvom, ktoré vytvorilo úspešné podujatie dokonca aj v čase nepriaznivého počasia s pomocou umelého snehu, dokáže inšpirovať nás všetkých.

Aké hlavné prekážky stoja v ceste formovaniu úspešných miestnych partnerstiev?

Neveríme ľuďom pretože si myslíme, že ich hlavnou motiváciou je ich vlastný a nie spoločný úspech? Ako sa môžeme cez toto preniesť?

Myslíme si, že je príliš riskantné dôverovať ostatným, že ak im budeme dôverovať, niečo sa pokazí? Ak je toto pravda, ako je možné, že ľudstvo uskutočnilo veľké projekty a dosiahlo taký stupeň rozvoja?


Znamená dôverovať ostatným podstúpenie rizika, že nás využijú? Ktoré bezpečnostné opatrenia sú potrebné, a kedy? Stojí za to riskovať?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára